V úterý 9. listopadu 2010 jsme se zúčastnili individuálního školení od H1.cz. Osobně jsem absolvoval řadu klasických jednodenních kurzů, ale takhle postavené individuální školení na míru byla novinka.

A jak vypadal náš rozvrh?

Výhody a úskalí individuálního školení?

Kantoři jsou zde pro nás. Nikdo neruší a neptá se na něco, co není potřeba. V podstatě veškerý výklad je absolutně k věci. Neztrácím čas posloucháním něčeho, co znám.

To je ale zároveň i problém: Vše, o čem se diskutuje, musím maximálně vnímat a být plně soustředěný. Je to hodně náročné.

Naše hodnocení

Na každé téma měl někdo z nás připravené otázky a většinou s lektorem komunikoval. Ostatní pak přihlíželi a poslouchali.

Mimo jiné jsme se utvrdili v přesvědčení, že:

  1. z 85% víme jak na to
  2. podobné školení není o moc víc, než opakování již dávno nasbíraných informací – jde jen o to objevit cesty, jak je efektivněji využít.
  3. teambuildingová aktivita nemusí nutně být fyzicky namáhavá :)
  4. každý potřebujeme vzor – a byť se prakticky ve svých pracovních postupech nijak extra nelišíme, tak je příjemné, když svou práci můžeme porovnat s někým „lepším“

Ve stručnosti každý shrnujeme celodenní individuální školení:

Tomáš Hlaváček

Je daleko efektivnější, když probíráme konkrétní věci na našich příkladech z praxe, než když na normálním školení projedeme vše jen zběžně a na nejčastějších situacích. Hlavně s panem Saurem jsme si kápli do noty.

Jiří Kolařík

Celkově jsem byl se školením velmi spokojen. Zasedačka se zelenou sedačkou byla vskutku příjemná, lektoři profesionálové a celková atmosféra báječná. Naše předem zaslané otázky měli lektoři již zpracované a přesně věděli, o čem se chceme bavit.

Jakub Albrecht

Školení bylo výborné – dalo nám dost. Většina byla o tom, dát přesný směr, jak to je. Dozvěděli jsme se o SEO zase nějaké novinky a diskutovali jsme nad korekcemi našich postupů. Našlo se pár věcí, které jsme nevěděli vůbec. Hlavně doporučení nových nástrojů, které nám ulehčují práci.

Filip Hlouch

Forma individuálního školení byla nejen příjemná svou atmosférou, ale také mi přinesla odpovědi na konkrétní otázky z mé praxe. Vedle mnoha nových podnětných informací mi uplynulé školení připomnělo důležitost některých postupů, které se mi doposud nepodařilo zavést do praxe.

Veronika Fundová

Individuální školení je pro mně mnohem lepší než klasické skupinové školení. Tentokrát jsem byla naprosto spokojená a nemám žádné výhrady.

Drobná nespokojenost

Ve dvou věcech jsme nebyli spokojeni a sice:

Celý den nám nefungovala WiFi a nebylo tak možné připojení na internet. Společnosti tohoto kalibru by se něco takové rozhodně stát nemělo. A používat vlastní mobilní připojení k internetu je trochu trapné, nemyslíte?

V ceně, kterou jsme jim za celodenní individuální školení zaplatili ten oběd opravdu mohl být :)