Na prvního dubna – jinak také na Apríla – je internet vždy plný zpráv a vtípků, které jsou žertem. Některé se snadno prokouknou, u jiných je to mnohem horší: Autoři si často dávají velmi záležet na věrohodnosti vlastního obsahu, ohání se odkazy a jinými zdroji, uvádí přesné názvy, apod. Rozlišit tak, co je aprílovým žertem a co je naopak holou pravdou, bývá často velkým oříškem.

A i když jsem se dnes ráno ujistil, že RSSka bude plná aprílových zpráv, hned u první jsem se málem nachytal… Až v polovině článku mi došlo, co je dnes za datum. A  po pravdě, velice se mi ulevilo, protože kdyby opravdu neměla Mafia vyjít…

A tak nabízím několik článků, které mě zaujaly svým obsahem… Nemusím asi připomínat, že u všech se jedná o žert…

  • Mafia vůbec nevyjde – Vzhledem k současné ekonomické krizi se dostala vývojářská společnost Take Two Interactive do finančních potíží, pozastavuje tak veškerý vývoj (a to včetně očekávané hry Mafia 2).  Majoritní podíl bude pravděpodobně odkoupen konkurenční společností Electronics Arts, u které však není jisté, zda-li vývoj bude pokračovat…
  • Lobbing v internetovém marketingu – Společnost H1.cz na svém firemním blogu uvedla zavedení nové služby „Lobbing v internetovém marketingu„, která slibuje dosažení kýžených výsledků klienta a to nejen standardní formou: nabízí stávky, demonstrace a podpisové akce… Služba vypadá velice slibně, dokonce některé PPC systémy budou platit Vám, jakožto klientovi… Že nevěříte? prohlédněte si prezentaci nové služby včetně případové studie!
  • Google má nové pracovní pozice – Pražská pobočka společnosti Google, pro kterou je radost pracovat, poptává zejména pozice „Asistent obsluhy faxovacího stroje“, „Manipulátor s disketami“, „Správce kartotéky“ -brr, to bych nechtěl dělat – a „Specialista na internety“. Ta poslední by se mi líbila:)
  • Zbrusu nový příkazový řádek Win 7 – Ano, v SP1 pro Windows 7 bude obsažen zbrusu nový příkazový řádek – konečně vypadá k světu, zejména kvůli Ribbonu a řadě užitečných funkcí jako změna fontu a obrázku na pozadí…
  • Nový seriál LOST – Právě vznikl nový server Lost.cz k připravovanému seriálu „Ztracení“. Na webu je hned několik článků a základní obsah (např. popisy postav). Podle prvních zpráv to vypadá na zajímavý seriál, ale niko neví, jestli bude mít úspěch (natož, aby se na to člověk díval pět let a těšil se na každý nový díl jak malé dítě, že?).
  • Hodiny na vodu – vážně uvažuji o nákupu hodinek, do kterých stačí nalít slanou vodu nebo víno. Fungují potom zcela bez energie! No paráda. Koukněte i na videoprezenataci produktu.
  • YouTube v textovém režimu – Konečně jsme se dočkali dlouho poptávané funkce. Nově můžeme zvolit kromě „obyčejného“ rozlišení HD zvolit i speciální textový mód… Podívejte se na ukázkové video a přepněte do textového módu.