„Tanec“ mezi mužem a ženou je hodně zajímavý. Každý ze dvou pohledů na stejnou věc může být hodně rozdílný. Třeba i na to, jak vyjádřit a vnímat Lásku…

Co dělá muž?

Asi každý správný chlap by měl zajistit a uživit rodinu. A on to ví. Proto je celý den ve firmě a pracuje… Moc dobře ví, že prací tráví spoustu času. Tím, ale vyjadřuje svojí Lásku k milované ženě.

A co chce muž?

Především to, aby žena pochopila, že to dělá pro ní a že mu na ní záleží. Rád by trochu pochopení, zájmu a uznání za to, co dělá.

Co dělá žena?

Ať už žena pracuje, je na mateřské nebo v domácnosti, velkou měrou by se měla postarat o děti a domácnost. Svému milovanému muži dává najevo svojí Lásku především nákloností, starostí a péčí o něj.

A co chce žena?

Především to, aby jí dal muž najevo, že mu na ní záleží, aby jí přes den zavolal nebo napsal, aby jí dal najevo, že jí má rád a že mu na ní záleží.

A kde je tedy problém?

Právě ve dvou různých pohledech. Zatímco muž pracuje, žena čeká na to, že se jí bude věnovat, že si na ní vzpomene a řekne, že je pro něj důležitá. Jenže on je zabraný do práce a když se ozve, většinou se to týká právě práce. Žena tak získává nepříjemný pocit toho, že pro muže je práce a povinnosti důležitější než ona. Když se muž vrátí z práce, čeká pochvalu a podporu. Toho se ale nedočká a získává tak pocit, že žena nevidí to, co pro ní dělá.

Problém je na světě

A tak tu stojí žena a muž. Oba mají svojí pravdu, ale nevidí pravdu toho druhého. Každý si slepě stojí za tou svojí a nehodlá ani kousek ustoupit, natož uznat, že pravdu by mohl mít i ten druhý. Je to mrtvý bod. Ani jeden není nad věcí, ani jeden neustoupí.

Co s tím?

Nejlepším řešením je si o situaci promluvit, alespoň vyslechnout toho druhého, pokusit se pochopit postoj a chování… Pokusit se najít řešení, ustoupit od svojí pravdy a udělat nějaký ten kompromis.

Jak se to dá vyřešit?

Kompromisem. Žena musí pochopit to, co muž dělá a proč. Podpořit ho, dát mu najevo, že je pro ní důležitý, že jí na něm záleží a že si ho váží. Muž musí pochopit, že žena potřebuje dávat Lásku najevo a udělat všechno proto, aby cítila, že jí má rád.
Nakonec vlastně oba zjistí, že každý z nich měl pravdu. A obě jsou správné. Jen je potřeba pochopit toho druhého…

Velké poděkování patří P&A S.