Datum prvního dubna si nenechám nikdy ujít. I letos jsem se v dnešní den těšil, až večer zasednu k RSS čtečce a pobavím se nad netradičními články a vtípky v duchu apríla.

Musím ale říci, že jsem byl letos celkem zklamaný. Opravu povedené články, u kterých jsem se zasmál, jsem našel asi jen tři. Ostatních bylo málo a nebo vtip zcela unikal.

Co se mi letos líbilo?

  • Jednoznačně nejvíce jsem se zasmál u dnešního blogu H1čky, která ani letos nezklamala. Celá řada nově zavedených opatření je zdařilá, ale z bezpečnostních důvodů začít používat IE 6 a pro lepší soustředěnost zaměstnanců jim zakázat internet je opravdu prozíravé :)
  • Seznam pro dnešní den upravil nápovědy při vyhledávání a pokud zadáte například „důchodová reforma“, zeptá se, jestli jste neměli na mysli „brigády pro seniory“. Moc povedené a nápověda je pro celou řadu dalších slov… Stačí hledat.
  • Společnost Blizzard se rozhodla svojí velmi úspěšnou hru StarCraft II vydat i pro Kinect. Ovládání se může jevit zpočátku jako poněkud složitější, ale za ten herní zážitek to přeci stojí, ne?
  • Západočeská univerzita vytáhla do boje s těžkými zbraněmi: Založila vlastní nuda pláž při ZČU, díky které chce zlanařit studenty uvažující o ČVUT… Jednoznačně zajímavá aktivita :)
  • Živě se dneska pustilo do pitvy několika notebooků trochu odlišným způsobem. A nepotřebovali k tomu ani šroubovák.