Včerejší den začal úplně obyčejně, když najednou…

Někdo zvoní u dveří

Kuba šel otevřít, já přemýšlím, kdo by to tak mohl být. Nikoho nečekám a Kuba taky ne. Za dveřmi stáli dva vysmátí teapci od společnosti Blue4 a začali větou: „Dobrý den, Chcete internet?„. No, samozřejmě jsme ani chvilku neváhali a už byli vevnitř!

No, ale aby to nebylo tak jednoduché, přípojka se měla udělat za největší a nejtěžší skříní, co doma mám. Skříň jsme odšroubovali a odtáhli, následně dostali přípojku a po podepsání smlouvy (upsal jsem se na dva roky) i technické údaje pro připojení.

A nakonec to nejlepší: Jsem hrozně rád, že už je konečně pořádněj conect: Je to rychlý, příjemný, nepadá to, je to internet:) Aktuální rychlost (je špička) můžete vidět na obrázku:)

Internet slibovali už dlouho

Muselo se tedy docela počkat, o internetu se mluvilo už při stěhování (cca čtvrt roku zpátky), ale nejdříve nebyl zkolaudovaný barák, pak nebylo udělané občanské sdružení, prostě se pořád něco dělo a internet stále v nedohledu. Až na schůzi (31.10.) bylo oznámeno, že internet bude: Zhruba tak do 15 dní, že nejdříve zavolají a domluví se na datu a času připojení. Vzhledem k tomu, že už je to skoro měsíc a nikdo stále nevolal, už jsem ani nedoufal…

Kubovo článek

No, ale byl jsem tentokrát předstižen Kubou a on si blognul dříve. No, já musel do školy… Nicméně pro „lepší“ měření a více technických informací doporučuji Kubovo článek.