Koukám, že Pardubice mě nepřestaly udivovat. Včera jsem si při průchodu Třídou Míru všimnul, že

Pardubice nemají vánoční výzdobu

A proč? To nevím, ale je to fakt divný.

Nějak jsem si zvyknul, že v Plzni je na kdejakém sloupu nějaká vánoční zelená výzdoba, večer to všechno svítí a bliká. Celý hlavní silniční tah městem je ozdoben. Americká je vyzdobená až až, náměstí je perfektní: Uprostřed velikánský stromeček, mezi lampami visejí různé obrovské ozdobičky ve tvaru vloček a tak. No prostě z celého města dýchá vánoční atmosféra.

A Pardubice? Nechci hanit, ale čeho jsem si všiml, byly pouze nějaké mrňavoučké „cosi“ na pár lampách na Třídě Míru. Večer to možná svítí (byl jsem se podívat a ano, svítí), ale přes den to není ani vidět, protože je to nějaká bílá konstrukce. Potom je ještě ozdobený strom před divadlem a na silnici u divadla je pár svítivých ozdob (asi pět, a ty jsou nejhezčí, co jsem našel). Na náměstí stojí velký strom, okolo náměstí je na lampách něco málo, ale to je spíš k pláči. No prostě bída.

Ještě, že jsou tu obchodní domy, které svojí vánoční výzdobu mají…

Co vánoční trh?

Zase jsem si zvykl, že se v Plzni na náměstí konají vánoční trhy. Je to docela příjemné, dá se tam koupit všechno možný, hlavě dárky a věci na stromeček:) A medovinka:) A tak by mě zajímalo, jestli se něco obdobného vede i v Pardubicích? Ale vůbec mě nepřekvapí, když ne…