Už delší dobu jsem měl zálusk na herní konzoli Xbox 360 od Microsoftu. Sice nejsem žádný velký hráč, ale čas od času si rád nějakou tu hru zahraji…

Motivovala mě v podstatě jedna zásadní věc a tou je vydání Mafiie II, na kterou se už opravdu těším. Vzhledem k tomu, že má vyjít na konci prázdnin (27. srpna 2010), jsem stál před rozhodnutím, zda-li koupit nějaký herní počítač nebo konzoli. A nemusel jsem se rozhodovat dlouho, vlastně bylo jasno: na hry je konzole opravdu parádní :)

I když jsem měl ještě spoustu času, tak nějak jsem se poohlížel a měl vyhlídnuto. Řekl jsem si, že si jí pořídím do konce června jakmile bude nějaká zajímavá koupě. A nemusel jsem čekat dlouho!
To jsme se byli takhle s ženou podívat v elektře na 3D televize (mimochodem máme vybráno) a při odchodu jsme zahlédli jednu stojící konzoli někde v rohu. Jak jsme později zjistili, byl to poslední kus, kterého se zbavují, další již mít nebudou a proto na ní byla sleva téměř patnáct set. A byla moje:)

Koupil jsem si v podstatě přesně tu, kterou jsem měl vyhlídnutou: Xbox 360 Elite se 120 GB hardiskem a v černém provedení. Balená byla s Halo 3 ODST.

A abych nezapomněl, moje koupě měla ještě zajímavou dohru: To jsme takhle s tím koupeným Xboxem zajeli do hospůdky, kde jsem na první klasickou otázku „Tak co je novýho?“ odvětil „Koupil jsem si Xbox a zdá se, že jich je už málo…“. Kaštan se zamyslel, pak prohodil něco v tom smyslu jako „Jéé, já chci taky…“. Slovo dalo slovo, dopila se Kofola a jelo se pro další Xbox :)

Proč konzoli? Proč Xbox?

Konzoli proto, že budu chtít hrát hry (hlavně Mafii II). A jak se mi teď i potvrdilo, hraní na konzoli je mnohonásobně lepší, pohodlnější a příjemnější než na nějakém PC. Nemluvě o tom, že stolní PC na kterém by se daly hrát hry už nemám.

Vyhovuje mi, že vložím DVD se hrou a ona se spustí. Nic víc, nic míň. Žádné instalace, žádné nastavování grafické karty, nic. Hra běží na 100% ve full HD rozlišení, neseká se a ani nijak netrhá – co víc si přát? Od hry potřebuji přesně tohle. A pokud k tomu připočtu skutečnost, že si lehnu na postel s bezdrátovým ovladačem v ruce – je to úplná nádhera:) Ovladač opravdu sedne do ruky, ovládání je setsakramentsky příjemné a jako feedback mi sem tam zavibruje – to abych věděl, že do zdi se nebourá.

A proč Xbox? No, popravdě se jednalo o hluboce subjektivní rozhodnutí. Žádné tabulky a srovnání neprobíhalo. Konzole Xbox 360 je výkonově dostačující, vzhledově se mi líbí (a černá mi vyhovuje), her je dostatečné množství (a některé jsou výhradně pro Xbox: Forza, Halo, apod.), online podpora nazývaná Xbox Live také v pohodě. Nemám tak žádné výhrady – je mi prostě sympatický :)
Také se těším na plánovaný Kinect (dříve project Natal), což je způsob ovládání konzole pouze svým tělem. Prodej je plánovaný podzim letošního roku.

Teď si ještě pohrávám si s myšlenkou, že bych na blogu publikoval takový malý seriál „Jak na Xbox“, kde bych v několika navazujících článcích popsal a pěkně po kupě vysvětlil základní věci a informace. Musím totiž říci, že mě, jakožto začínajícímu „konzolistovi“, chyběla celá řada základních informací a postupů. Myslím něco stylem jak připojit Xbox, co jsou to MSP, GP, Gamertag, jak zaregistrovat účet na MS Live, jak přepínat Avatara, jak připojit Xbox k Media Center, jak sdílet data, jak hrát online, apod.

Můj Avatar a účet

Mého Avatara mi stvořila Terka, za což jí samozřejmě děkuji. Myslím, že se jí povedl :)

MůjGamertag je „JiriKolarik“ – stačí se přidat: Jump In!

(aplikaci nelze načíst)