Konec roku je ideálním časem k zamyšlení nad tím, co se vlastně za celý rok událo…

A tak teda bilancuji

Sepsal jsem několik důležitých věcí, co se během roku 2007 stalo v mém životě, co mě ovlivnilo, poznamenalo a nebo prostě alespoň stojí za zmínku…

Martinka odmaturovala

Dne 1. 6. 2007 dostala Martinka do ruky maturitní vysvědčení s úctyhodným průměrem 1.0, čímž úspěšně ukončila studium na střední zdravotnické škole v Klatovech. A je to teda zdravotní sestřička:)

Úspěšně jsem dokončil 1. ročník na UPCE

I když jsem v tom nedoufal, úspěšně jsem dokončil první ročník studia na Pardubické Univerzitě. Pravda, sice mi ještě zbyla nějaká ta matika, ale komu ne? Hlavně, že většinu předmětů mám zdárně za sebou…

Společné bydlení s Martinkou

A protože Martinka zdárně odmaturovala, měli jsme volné ruce a celkem neomezené možnosti:) Měla přislíbenou práci v Hradci Králové na pozici zdravotní sestřičky někam na operační sál, což se jí moc zamlouvalo. No a moc jsme se těšili na naše společné bydlení a život vůbec. Už nám nebude nikdo nic zakazovat a ani nařizovat a budeme pořád spolu…

Od začátku června jsme spolu bydleli v Pardubicích u Kuby v jeho bytě u Lidlu. Bylo to malé, dočasné a stačilo to.

Hledání nového bytu

Přes prázdniny jsem sháněl nějaký byt. Bylo to pěkná pakárna ale i zajímavá zkušenost. Obešel jsem spoustu bytů a zjistil, kolik byty stojí (raději bych to snad ani nevěděl), zjistil jsem možnosti, výhody i nevýhody. Bylo to hodně zajímavý. Některé byty byly hrůzostrašné, jindy se nadaly uplatit. Jednou nám byt vyfoukli lidi přímo před nosem. Byla to teda pěkná honička.

Nakonec jsem vybral pekný byteček na kraji Pardubic (Svítkov). Byla to novostavba, kde ještě nikdo nebydlel:) Vypadal moc pěkně a i podmínky byly přijatelné. A tak jsem už 25. 8. 2007 měl klíče v ruce:)

Stěhování

Stěhovalo se průběžně, nejdříve se musel stávající byt vyklidit, všechno zabalit a připravit, nějaké věci se mezitím přivezly autem z Plzně, nakoupily se nějaké stoly (konferenční a kuchyňský). O víkendu 28. 8. 2007 bylo velké stěhování nábytku a věcí z Plzně. Přivezli jsme to kámošovo dodávkou, kterému moc děkuji za pomoc. No a pak to všechno vymyslet, kam co dát, kde a cosi jak zařídit. Všechno vybalit, umýt, připravit, usadit nábytek, … No, stěhování mám na delší dobu vybráno…

Zařízení vlastního „doma“

A tak jsem byl přestěhován z Plzně do Pardubic. Můj pokoj v Plzni mi zabral brácha a bráchovo pokoj mamka jakožto pracovnu. Když teď přijedu k rodičům, jsem tam opravdu jenom jako na návštěvě, mamce zaberu pracovnu a spím v obýváku na rozkládacím gauči.

Podstatnější ale je, že jsem si zřídil vlastní „doma“, kde teď trávím svůj čas, kde mám všechny svoje věci, kam se vracím a jsem tu prostě doma. Má to svoje výhody i nevýhody a je to dost velká změna. Osamostatnil jsem se a tak se o sebe musím postarat sám. Mám zodpovědnost a tak… Více ale v článku Jak jsem si zřídil vlastní „doma“.

Rozchod s Martinkou

No, tohle je asi ta největší, nejsmutnější, nejošklivější, nejtěžší a nejhorší kapitola tohohle roku. A dost možná mýho života vůbec. Tak trochu se mi zhroutil svět, moje plány, naděje, jistota i budoucnost byla ta tam. Všude prázdno. Nikde nic.

V neděli 2. 9. 2007 jsme se s Martinkou rozešli. Pokud dobře počítám, byli jsme spolu 4 roky 3 měsíce a 2 dny.

1. 10. 2007 se odstěhovala z bytu.

Napsal jsem dost málo, co? Asi proto, že to sami nechápeme, asi proto, že to bolí, asi proto, že nevím, co napsat… m

Obnovení vztahu s Pivikem

Po skoro čtyřech letech jsem obnovil vztah s mým dávným dobrým kamarádem Pivikem. I když to není (a nebude!) jako dřív, jsem rád, že spolu alespoň mluvíme a vycházíme. Mrzí mě, co jsem tenkrát udělal. Nicméně jsem s ním a jeho přítelkyní strávil skvělej víkend.

Zapařil jsem si na koncíku

Po dlouhých (odhaduji čtyřech) letech jsem si s Pivikem a Luckou perfektně zapařil na koncíku Zvlášky (20. 10. 2007 v Horažďovicích). Bylo naprosto úžasný… :)

Koldasoft dostal podobu

V polovině roku vznikla nová podoba značky (loga), sestavil jsem tým lidí, se kterými spolupracuji, byl vytvořen corporate design, vznikla přidaná hodnota a v neposlední řadě spatřily světlo světa rozsáhlé webové stránky, poskytující spoustu informací. Více v článku Jak jsem znova našel naději pro svůj sen.

Dokončené projekty

V letošním roce bylo pod záštitou Koldasoftu dokončeno 9 projektů: osobní stránky Martinky Peškové, nabídka Zdravotního poradenství, Autoservis S+K, zahradní technika Krtkův ráj, módní obchod H-móda, autobazar Auta-Míra, soutěž ohňostrojů Plzeňské ohýnky, rozsáhlé stránky komunitní sítě Airnet Group o.s. a Vrata a brány. Také vznikly stránky Koldasoftu.

Zamiloval jsem si bowling

Víc než kdy jindy jsem si tenhle rok prostě zamiloval bowling. Je to senzační hra, která mě fakt baví. I když má ke klasickému sportu daleko, je to příjemné odreagování od sezení u počítače. A ve spojení s posezení a pokecání s přáteli je to pekelně dobrá kombinace:)

Práce v reklamce

Našel jsem velice zajímavou práci v jedné nejmenované reklamní agentuře, pro kterou jsem nějakou dobu brigádničil. Pracoval jsem zejména jako pomocná síla v dílně a na montážích reklam atp. S prací jsem byl nadmíru spokojen: práce dobrá a zajímavá, v oboru, který mi není lhostejný, perfektní lidi – skvělej tým, příjemné platové ohodnocení, nová zkušenost. Výborné obědy.

Přestal jsem si kousat nehty

Dlouhá léta jsem měl hrozný zlozvyk a to kousání nehtů. No a bylo na čase s tím přestat a tak jsem se 11. 9. 2007 tohoto zlozvyku zbavil. Více v článku Jak jsem si přestal kousat nehty.

Poznal jsem nové přátele

Jsem hrozně moc rád, že jsem poznal nové přátele: Helču, Helču a Míšu. Prožil jsem s nimi skvělý týden, oslavili jsme Míši narozky, Kubovo narozky, … Jsou to moc fajn lidičky:)

Suma sumárum

Stalo se hodně změn, mnoho jsem se naučil a něco málo možná i pochopil… Celkově si myslím, že mi tenhle rok víc vzal než dal. No, ale všechno špatné je k něčemu dobré a pak to, co mě nezabije, to mě posílí, ne?

Do nového roku s vervou

A tak se pustím do nového roku s nadšením a elánem. Mám velké plány a to zejména na březen:)